Tervezz, különösen, ha kevés a pénzed!

May 14, 2019

Csak havi tervezéssel elkerülheted a bajt!

 

Egy, a Pénzügyminisztérium által szervezett konferencián a Pénziránytű Alapítvány által koordinált kutatócsoport munkájából kiderült, hogy azok, akik célokat kitűzve intézik pénzügyeiket, sokkal kevéssé sérülékenyek, mint akik célok nélkül költekeznek.

 

A célokat kitűzők 52%-kal kevésbé sérülékenyek, azaz több a tartalékuk, kevéssé adósodnak el és jobb pénzügyi döntéseket hoznak.

 

 

A Tatabányai irodánk közösségi oldalára érkezett egyik hozzászólás szerint könnyű tervezni, ha sok a pénzünk, ám ha éppen kijövünk a havi bejövő összegből, akkor nincsen mit tervezni. Azt gondoljuk, hogy ez egy hatalmas tévedés, nyilván csak az elkeseredettség szülhette.

 

A tervezés kevés bevétel esetén talán még fontosabb, mint ha sok bevételünk van. A tervezés lényege, hogy rájöjjünk, milyen kiadást engedhetünk meg magunknak, és milyet nem. Segít, hogy döntsünk az étel és a TV-előfizetés között, vagy meghatározhassuk, milyen kiadást kell elhalasztanunk annak érdekében havonta, hogy a család nyaralni mehessen.

 

A tervezés az egyik legfőbb megakadályozója annak, hogy szükségtelen, és drága fogyasztási hitelt vegyünk fel, vagy bankkártya-hitelkeretünket terheljük szintén igen drágán. Gondoljunk csak a fenti statisztikára: aki tervez, azt kevéssé érik meglepetések!

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Újabb EU bírósági döntés a devizahitelekről

June 6, 2019

1/6
Please reload

Recent Posts
Please reload

Postacím

  • White Instagram Icon

Pénzügyi Navigátor Tanácsadó IrodahálózatTatabánya

2800 Tatabánya, Fő tér 8.

Tel: 0036-(20)506-01-06

Email: tatabanya@cpcontact.hu

Kapcsolat