top of page

Hitelek: végrehajtási szakaszban is van remény!

Egy korábban felvett, de nem, vagy nem megfelelően fizetett hitel esetében még végrehajtási szakaszban is indítható méltányossági eljárás! A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) elnöke, dr. Kovács Erika az MNB honlapján publikált cikkében foglalta össze a hitelekkel, kölcsönökkel kapcsolatos békéltetési tapasztalatokat.

A magánszemélyek nevére szerződött kártyahitelekkel, lakáshitelekkel és egyéb szerződésekkel kapcsolatos esetekben a PBT előtt 189 ügy volt 2018-ban, melyek kifejezetten hitelekkel voltak kapcsolatosak, és méltányossági kérelemként kerültek beadásra.

A méltányossági eljárásban a PBT előtt az ügyfél mellett megjelenik a bank (vagy egyéb pénzintézet, követeléskezelő) képviselője, és személyes egyeztetés során, a PBT szakmai segítsége mellett van lehetőség új, a fogyasztó számára kedvezőbb eredményeket elérni. A méltányossági eljárás a végrehajtási szakaszban is eredményes lehet: újraütemezett tartozás, adott összeg befizetése esetén egy másik rész teljes elengedése is sokaknak segíthet.

bottom of page