Hitelek: végrehajtási szakaszban is van remény!

May 20, 2019

Egy korábban felvett, de nem, vagy nem megfelelően fizetett hitel esetében még végrehajtási szakaszban is indítható méltányossági eljárás! A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) elnöke, dr. Kovács Erika az MNB honlapján publikált cikkében foglalta össze a hitelekkel, kölcsönökkel kapcsolatos békéltetési tapasztalatokat.

A magánszemélyek nevére szerződött kártyahitelekkel, lakáshitelekkel és egyéb szerződésekkel kapcsolatos esetekben a PBT előtt 189 ügy volt 2018-ban, melyek kifejezetten hitelekkel voltak kapcsolatosak, és méltányossági kérelemként kerültek beadásra.

 

A méltányossági eljárásban a PBT előtt az ügyfél mellett megjelenik a bank (vagy egyéb pénzintézet, követeléskezelő) képviselője, és személyes egyeztetés során, a PBT szakmai segítsége mellett van lehetőség új, a fogyasztó számára kedvezőbb eredményeket elérni. A méltányossági eljárás a végrehajtási szakaszban is eredményes lehet: újraütemezett tartozás, adott összeg befizetése esetén egy másik rész teljes elengedése is sokaknak segíthet.

 

A tatabányai irodánkban segítünk a PBT eljárásai közt tájékozódni.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Újabb EU bírósági döntés a devizahitelekről

June 6, 2019

1/6
Please reload

Recent Posts
Please reload

Postacím

  • White Instagram Icon

Pénzügyi Navigátor Tanácsadó IrodahálózatTatabánya

2800 Tatabánya, Fő tér 8.

Tel: 0036-(20)506-01-06

Email: tatabanya@cpcontact.hu

Kapcsolat